Juridisch advies | De Rechtsboetiek | Josanne van WestrienenMijn naam is Josanne van Westrienen en De Rechtsboetiek is mijn juridisch advieskantoor. Ik ben masterstudente rechtsgeleerdheid en al van kleins af aan staan lezen en schrijven bovenaan mijn lijst met favoriete bezigheden. Waarschijnlijk ben ik de enige die écht alle terms & conditions heeft gelezen voordat ze op ‘I agree’ klikt. Ik blog sinds 2002 en ik heb een passie voor het belangrijkste instrument van een jurist: de taal.

Mijn achtergrond is dan ook een talige. Ik haalde de propedeuse van de lerarenopleiding Nederlands, studeerde Duitse taal & cultuur, had als bijvak Middelegyptische taal en hiërogliefenschrift en deed een semester taalwetenschap. Ik vulde dat aan met cursussen copywriting, creatief en journalistiek schrijven en ging aan de slag als tekstschrijver en vertaler. Omdat ik meer wilde dóen met de taal ging ik rechten studeren. Een schot in de roos!

Ik ben nauwkeurig, flexibel, gedreven, creatief en gezegend met een flinke portie doorzettingsvermogen en nieuwsgierigheid. Er gaat geen dag voorbij waarop ik de Rijdende Rechter niet quote: “Maar hoe zit het nu eigenlijk juridisch?” Die vraag beantwoord ik graag voor jou. Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt. Laat me jou helpen je hobby of werk leuk te houden. Zonder juridisch gedoe.