Wie is Josanne

een snelle kennismaking

in een notendop…

meester in de rechten

Al voordat ik begon met mijn rechtenstudie aan de Open Universiteit (ik was toen trouwens acht maanden zwanger van mijn oudste zoon) wist ik dat ik in het strafrecht zou eindigen. Tijdens mijn studie ontdekte ik ook de charme van het aansprakelijkheidsrecht en het Romeinse recht en nam ik deel aan een uitwisselingssemester via afstandsonderwijs. Aan de FernUni in Hagen (D) studeerde ik een semester bürgerliches Recht en Strafrecht en mijn masterscriptie was een rechtsvergelijkend onderzoek naar strafbaarheid in de voorfase in Nederland en Duitsland. Na mijn afstuderen besloot ik me ook/verder te verdiepen in het Zwitserse, Franse en Duitse strafrecht. 

taalfanaat

Ik spreek zes talen (Nederlands, Engels, Duits, Frans, Zwitsersduits en Spaans) en ik ben druk bezig Italiaans onder de knie te krijgen. Taalwetenschap doet het goed als subsidiaire passie, al zullen syntactische bomen het niet winnen van het Wetboek van Strafrecht. 

Als scriptiebegeleider en tekstcorrector ga ik graag met een stofkam door (academische) teksten en ik help expats en andere geïnteresseerden bij het leren van Nederlands. 

gek op structuur en productiviteit

Planningen en lijstjes zijn niet weg te denken uit mijn dagelijkse leven, anders zou ik al mijn werkzaamheden en hobby's ook niet kunnen combineren. Maar zoals een dokter zelf ook weleens ziek is, zo loopt m'n eigen planning ook weleens in de soep. En dat is helemaal oké, want juist door mijn gestructureerde planningen en lijstjes is het vaak geen probleem om alles weer op de rit te krijgen. Via Instagram laat ik regelmatig zien hoe ik alles combineer. 

schrijfjunkie

Het corrigeren van teksten van anderen doe ik graag, maar ik schrijf nog veel liever gewoon zelf. Als kind was ik al de enige in de klas die blij werd van schrijfopdrachten en ook tijdens mijn studies schreef ik liever papers en essays dan dat ik tentamens maakte. Ik schrijf alles; van juridische teksten tot blogposts. Mijn eerste blog publiceerde ik bijvoorbeeld al in december 2002 en het archief van mijn persoonlijke blog gaat terug tot januari 2011. Daarnaast schrijf ik blogs over (o.a.) studeren voor JAcademie en ik schrijf graag over strafrecht, in het Nederlands (Koffie met Hoornse taart) en in het Frans (Café au crime). 

groepsfitnessinstructeur

Alhoewel ik me de laatste jaren meer ben gaan richten op studie- en scriptiebegeleiding en het ondersteunen van advocaten en (bedrijfs)juristen, ben ik ook nog steeds groepsfitnessinstructeur.. Ik geef LaBlast, Zumba, STRONG Nation, CIRCL Mobility en BodyBalance en ik ben hardlooptrainer. 

Mijn missie is simpel…

Als virtuele kantoorgenoot bied ik een breed scala aan diensten om advocaten en (bedrijfs)juristen te ondersteunen. Denk aan juridisch onderzoek, het opstellen van processtukken, strategisch advies en meer. Ik sta klaar om je te helpen met wat je nodig hebt.


Benieuwd hoe ik je kan helpen? Plan een kennismakingsgesprek om te bespreken hoe ik jouw werkdruk kan verlichten.