Selecteer een pagina

Weg met jurisprudentiestress!

Moeiteloos jurisprudentie analyseren

snel inzicht in uitspraken

tijd over door routine

persoonlijk jurisprudentie-archief

Zie jij ook zo op tegen lange lijsten met jurisprudentie?

Je begint vol enthousiasme aan een nieuw vak. Nieuwe boeken, nieuwe docent, misschien zelfs wel een heel nieuw onderwerp of rechtsgebied… En een nieuwe lijst met verplichte jurisprudentie. Er staan 125 arresten op en de moed zakt je in de schoenen. Herkenbaar?

Tijdens mijn rechtenstudie was ik bij ieder nieuw vak gemotiveerd tot op het bot, maar van de lange lijsten met verplichte uitspraken – en vaak ook de lange lijsten met aanbevolen uitspraken – kreeg ik de kriebels. Het was de hoogste tijd om orde in de chaos te scheppen en de jurisprudentielijsten gestructureerd te lijf te gaan.

Vanaf dat moment verdween mijn jurisprudentiestress als sneeuw voor de zon. Sterker nog: ik kreeg ontzettend veel plezier in het analyseren van rechterlijke uitspraken! 

Door elke uitspraak op dezelfde manier te analyseren en deze analyses steeds op dezelfde manier uit te werken, kreeg ik steeds sneller inzicht in nieuwe uitspraken en creëerde ik gaandeweg een persoonlijk archief waar ik snel dingen in terug kon vinden, zonder opnieuw de volledige uitspraak te hoeven lezen. Ik hield daardoor dus ook tijd over.

Inmiddels ben ik al een tijdje afgestudeerd en begeleid ik studenten die vastlopen in hun (rechten)studie. Ik gebruik nog steeds dezelfde methode om uitspraken te analyseren en leer deze ook aan aan studenten die worstelen met jurisprudentieanalyse. 

Wil jij ook plezier krijgen in het lezen van arresten?

Ontdek hoe je moeiteloos jurisprudentie analyseert

krijg inzicht in de opbouw van jurisprudentie

bespaar tijd

creëer je persoonlijke archief

geen stress van lange jurisprudentielijsten

incasseer studiepunten

inclusief sjablonen t.w.v. € 24,95

€ 49,-

Workshop jurisprudentieanalyse

  • Krijg jij rode vlekken in je nek van ellenlange lijsten met verplichte jurisprudentie?
  • Zie je soms door de bomen het bos niet meer?
  • Wil je sneller meer inzicht in rechterlijke uitspraken?

Dan is dit de workshop voor jou.